Äga och renovera sitt eget hus

Hur är det att äga och ta hand om ett eget hus? Man måste ju inte vara man för att ta hand om sitt eget hus. Det vet väl alla? Hoppas kan man ju alltid. Som kvinna och husägare, gäller ju samma sak som för vem som helst. Att äga ett hus innebär att man är beredd att arbeta en hel del med huset. Kan man inte mycket om fastighetsskötsel, blir man tvungen att lära sig det som inte finns från början. Alla hus behöver ses över med regelbundenhet. Är det inte något med fasaden händer det alltid något med taket och är det inte taket som behöver renoveras, är det fönster eller något annat. Inredningen inomhus behöver med regelbundenhet målas eller tapetseras om. Kan man inte det själv, bör man ha bra kontakter med duktiga hantverkare som kan arbeta med sådant.

Målare är alltid bra att ha kontakter med

Målare behövs hela tiden. Är det inte inredningen som behöver målas om, är det alltid något annat. Även hus med fasader av tegel eller puts behöver regelbunden ommålning. Du visste väl att det går att måla om tegelfasader? Huvudsaken är att man använder rätt målarfärg. Om man inte känner till de olika målarfärgerna kan man alltid fråga hantverkarna, de har oftast kunskap om alla olika målarfärger, eller så pratar man med färghandlarna. De kan oftast de egna marknadsförda produkter. Vill man arbeta med renoveringar med byggnadsvård, finns ideella föreningar som arbetar med detta. Man kan ta kontakt med dem och få många bra tips och råd.

Är det dags att renovera fönster?

Att renovera fönster är inte lätt. Bäst är väl om man har underhållsfria fönster. Plastfönster är inte bra att ha. Det är så förkastligt att ha plastfönster. De ger en otroligt dålig inomhusluft, för att inte prata om skadorna på miljön både vid tillverkning och sedan vid destruerandet. Vad ska man göra av med plastfönster som det tar flera 100-tals år innan de försvinner? Så idiotiskt! Då ska man skaffa sig fönster som är både miljövänliga att tillverka och som går att renovera och som även är nedbrytbara den dagen som man inte vill ha dem längre. Det viktiga med fönsterrenoveringar är att man är noggrann och gör arbetet ordentligt. Man ska inte ha bråttom när man renovera dem.

Har man gjort ett fönster och gjort det noggrant, ska man sedan göra om samma arbete med resten av husets fönster, det vill säga med 9-10 till fönster. Om du inte vill göra det arbetet, kan du alltid boka hantverkare som gör det i stället. Läs mer här om det.

13 Jun 2019

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.