Anlita en lokal målare i Stockholm för måleriarbetet

Att ibland tänka innanför boxen är bra, speciellt när det handlar om tjänster. Det är bra att anlita en lokal målare i Stockholm när det är dags att måla om.

Att måla om en fasad kan vara precis lika lätt som det är svårt. För det första behöver man tänka ut om man vill behålla samma kulör som fasaden har idag. Är det så att man tänker att man vill få ett nytt uttryck på byggnaden kan man behöva prata med kommunen först.

Ligger byggnaden inom ett detaljplanerat område kan man behöva söka byggnadslov innan man byter färg. Det vill säga att kommunen kan motsätta sig ett specifikt färgval. I de flesta fall så brukar de flesta valen dock accepteras utan problem. Så hitta den kulören som byggnaden ska ha innan nästa steg.

Målaren har egen utrustning

Tänker man måla själv behöver man fixa egen utrustning. Skrapor, penslar, stegar och ställningar är sådant man behöver ha. Bara att hyra ställningar kan dra iväg hela projektet kostnadsmässigt. En sak som kan ställa till det är regn som gör att man inte kan måla och måste hyra ställningarna längre än planerat.

Då är det dags att hitta andra alternativ än att måla själv. Ett sådant alternativ är att anlita en lokal målerifirma i Stockholm istället. De har en egen utrustning och egna ställningar samt att de anställda är försäkrade om något skulle hända. Att man dessutom då kan utnyttja ROT-avdraget gör att man kommer ändå billigare undan än man tänkt från start.

4 Apr 2023

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.