Börja jobba inom hemtjänst

Tycker du om att jobba med och hjhemtjänst, äldreälpa människor? Har du god social förmåga och är duktig på att se människor omkring dig oavsett vilken situation de befinner sig i? I så fall kan hemtjänst vara ett passande jobb. En fördel är även att någon högskoleutbildning inte krävs.

  • Ingen utbildning krävs

Det som arbetsgivarna främst tittar på är tidigare arbetslivserfarenhet samt personlig lämplighet. Du behöver inte ha en högskoleutbildning eller annan vidareutbildning för att jobba inom hemtjänst.

  • Jobba med att hjälpa

Diska, tvätta, handla mat eller hjälpa till med dusch? Hemtjänst handlar om att hjälpa till med vardagliga sysslor som du själv gör i vardagen. Hantering av starka mediciner behöver inte ske då det är en sjuksköterska som ska hantera detta och i vissa fall ge delegering.

  • Socialt och trevligt

Med både arbetskamrater och flera olika brukare är hemtjänst ett mycket socialt arbete. En liten pratstund är mycket värt för personer som kanske inte ens har möjligheten att komma utanför hemmets väggar.

Så hittar du jobbet

Vill du söka jobb inom hemtjänst? Även om det inte finns några arbetsannonser ute så betyder det inte att företaget har fullt med folk. Det behövs generellt vikarier och personer som kan hoppa in med kort varsel. De flesta börjar som vikarie för att sedan få ett längre vikariat och till slut bli anställd.  Men var hittas jobben? Om vi utgår från att du söker jobb i Sollentuna skulle jobben kunna hittas på följande sätt.

Blocket

Blocket är inte bara försäljning av begagnade prylar utan även här finns även en avdelning för jobbannonser. Fyll i ”hemtjänst” i rutan där du ska fylla i vad du vill jobba med och välj sedan Sollentuna som plats. Per automatik kommer då även Stockholm att fyllas i. Detta utifrån att många kan tänka sig pendla från Sollentuna till Stockholm City för att få jobb. Men de går att klicka bort om man enbart vill söka jobb i Sollentuna.

Indeed / Arbetsförmedlingen

De flesta kommuner väljer att lägga ut sina arbetsannonser på Arbetsförmedlingen. I detta fall kommer de även att synas på Indeed då detta är en samlingssajt för arbetsannonser. Däremot är detta främst längre vick och anställningar. Mycket sällan hittas kortare vikariejobb här.

Kommunens vikariepool

Kontakta Sollentuna kommun och fråga om de har någon vikariepool för hemtjänstpersonal. Detta är relativt vanligt vilket innebär att en samordnare ser till att få in vikarier till de platser som saknar personal. Genom att skriva upp sig på en sådan lista kan man alltså få jobba på flera ställen inom samma kommun. Detta genom att kommunal hemtjänst finns över hela kommunen.

Privata aktörer

Sista, men kanske en av de viktigaste, vägen är att kontakta privata företag som utför hemtjänst i Sollentuna. Ring dem och fråga hur man gör för att få börja jobba som vikarie. En del kräver in CV, personligt brev och referenser. Andra vill först träffas för att få en bild av dig som arbetssökande. 

11 Mar 2019

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.