Bussresor – det bästa av två världar

Lite som att kameler liknas vid öknens skepp så kan bussresor liknas vid kryssningar. Det är då en buss istället för en kamel som tar dig dit du vill, på land.

Fjällvandring, charterflyg, cykelsemester, kryssning, bilsemester. Det finns många sätt att företa sig en resa när man har semester. Alla har sina fördelar och nackdelar. En del typer av resor passar förstås också bättre för vissa människor än andra. Att vandra i fjällen till exempel kräver ju att man har en viss fysisk förmåga och kondition.

Motpolen till fjällvandring är kanske en sån där riktig solsemester, där man bara förflyttar sig mellan hotellrummet, solstolen och restaurangen varenda dag. Det vill till att man kan konsten att koppla av om man ger sig iväg på en sådan resa. Annars börjar det snart krypa i kroppen på en.

Bussresor funkar för alla

Men vad finns det för oss helt vanliga personer – vi som varken vill slita ut oss eller ligga och slöa hela semestern? Bilsemester kanske? Men det är rätt krävande att sitta bakom ratten mil efter mil, inte mycket till semester det inte. Kryssning kan ju vara ett fint alternativ, men det kostar ofta skjortan.

Då finns det en typ av resor som återstår, nämligen bussresor. Här får man det bästa av två världar. Man får se mycket och lär känna många nya människor, samtidigt som man slipper att engagera sig i resans praktiska aspekter. Faktum är att bussresor har mycket gemensamt med kryssningar. Samma koncept, fast på land.

Läs mer om bussresor på ekmanresor.se.

28 Mar 2023

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.