Dags att sälja husbil?

Att ha en husbil stående som aldrig används är något som kommer att innebära en långsam resa mot skroten av densamma. En husbil är gjord för att användas, men för många så blir det lite av en fluga och nyhetens behag. Man tänker sig - på samma sätt som man gör med en båt - att en husbil kommer att användas hela tiden. Sanningen är den att många tröttnar redan efter en sommar.

Men, det finns alltid läge att sälja husbil och just idag så finns det också bättre möjligheter än någonsin tidigare att göra en riktigt bra affär. Pandemin gjorde begreppet hemester stort - och detta har också växt som en följd av att fler vill bidra till en bättre miljö och minska de egna negativa avtrycken på klimatet.

Flyget väljs bort och detta till förmån för alternativ som exempelvis en husvagn eller - som sagt - en husbil. Spekulanter och köpare finns således, men frågan är vilket sätt som är bäst att sälja husbil genom?

Fördelar med att sälja till en bilhandlare

Ska man sälja privat eller sälja via en bilhandlare? Vi skulle definitivt säga att det senare alternativet har stora fördelar och i synnerhet om du är i behov av snabba pengar och en smidig affär. Träffar du på en bilhandlare som säger - vi köper din husbil - så bör du definitivt överväga att sälja till denne. Du får pengarna direkt på kontot, du slipper hålla på att tvätta, rengöra och i övrigt åtgärda fordonet och du slipper själv hålla i försäljningen av din husbil.

Det senare är en nackdel med att sälja privat. Har du tur så kan någon direkt nappa på din annons och slå till. Mest troligt dock är att försäljningen tar tid, att din annons hamnar längre och längre ner i konkurrensen och att du tvingas sänka priset hela tiden. Utöver detta så måste du vara anträffbar 24/7 och du måste vara beredd att visa upp din husbil direkt när någon hör av sig. Här har vi heller inte nämnt de samtal som innebär en massa skambud eller den hotfulla stämning som kan infinna sig när du tackar nej till ett bud.

Att sälja husbil via en handlare - eller till en sådan - innebär att du får en möjlighet till en snabb affär där priset också ligger väl i linje med den värdering av fordonet som skett. Du tjänar några kronor mindre, men du slipper all ansträngning. Det kan det definitivt vara värt.

20 Feb 2023

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.