Dags för ett miljövänligt val!

Har du följt med temperaturhöjningarna de senaste åren? När det är kallt, som det har varit flera somrar nu – årets sommar är rena rama undantaget – är det svårt att tro på att västhuseffekten faktiskt finns. Jag minns en SD politiker som hade varit hemma och tyckt att det var kallt ute och därför ifrågasatte forskarnas rapporter om jordens temperaturhöjning. Då agerar man som en struts och stoppar huvudet i sanden. Här är vi för en kunskapshöjning och vill stoppa alla villfarelser när det kommer till information. Vi kommer inte att påstå att det inte finns någon värmehöjning eller att jordens resurser inte håller på att ta slut. Tvärtom. Vi kommer att gapa och skrika så mycket det bara går om att vi alla måste ställa om och välja miljövänliga alternativ i allt som gäller vår konsumtion.

Nu vill vi se fler elbilar och elcyklar

Därför är det så roligt att se att det poppar upp en massa alternativ till fordon som går på bensin. Inte bara elbilar, även om vi mycket gärna vill se många, många fler elbilar i trafiken inom de närmaste åren. Nu kommer ju de roliga elcyklarna. Tänk om alla som sitter ensamma i sina miljöovänliga bilar istället kom susande på en underbar elcykel? Och tänk om alla som bantar i stället kunde börja cykla dit de ska i stället för att låta fetman fortsätta gro när de sätter sig i sina miljöovänliga bilar? Om alla cyklade skulle vi alla snart leva och bo i en bättre värld. Jag har sett så många häftiga cyklar som numera går på elbatterier. De flesta batterier Går på otroliga avstånd, jag har hört om cyklar som kan gå nästan 10 mil innan man måste ladda batteriet. Cyklar man på en elcykel slipper man bli svettig. Man susar uppför backarna och dessutom får man frisk luft.

Fler erbjuder elcyklar till tjänsteresor

Det finns också företag som numera erbjuder sina anställda en förmånscykel i stället för förmånsbilar. Ska då personalen ut och göra tjänsteresor, ja då tar de cykeln i stället dit de ska. Köper man en cykel, får man en fjärdedel i bidrag från staten. Det är Miljöpartiet som har infört den möjligheten för att få fler att välja cykeln i stället för bilen. Och jag tror att det är den enda vägen framåt, och som vi måste gå. När vi har en ren trafik som alla tar sig fram antingen med pendel, tunnelbana, elbilar och elcyklar då finns det hopp för framtiden.

29 Jun 2018

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.