Din mäklare i Strängnäs förtjänar respekt

Det är inte enkelt att vara mäklare i Strängnäs. Det ställs mycket krav på utbildning och professionalism. Du kan lita på att mäklaren förtjänar sin provision.

Tycker du att det verkar vara ett glassigt jobb att vara mäklare? Att bara glida runt och se snygg ut på bostadsvisningar? Då borde du nog tänka om. Att hålla i visningar är bara toppen på isberget, och det är inte alltid så kul att göra det heller. Ofta hålls ju visningar på kvällar och helger, vilket går ut över familjelivet.

Dessutom är det väldigt mycket som en mäklare behöver kunna. Hen måste vara insatt i allt från de lagar och krav som gäller för såväl säljare som köpare, till redovisning och finansiering. Hen behöver också kunna värderingsteknik och byggteknik, försäkringsfrågor, kontraktsskrivning och mycket annat. Dessutom måste hen ständigt vara både tillgänglig och tillmötesgående gentemot alla inblandade parter.

Mäklaren kan sina saker

Visste du att man behöver gå en högskoleutbildning på 120 hp för att få verka som mäklare? Det säger en del om hur mycket det är som man behöver kunna. I utbildningen ingår till exempel kurser i ekonomi, juridik, fastighetsförmedling, värderingsteknik och byggnadsteknik.

Så du som är involverad i en fastighetsaffär på ett ställe som till exempel Strängnäs, du kanske skulle se med lite nya ögon på din fastighetsmäklare i Strängnäs. Hen har en lång utbildning bakom sig, har alla de relevanta kunskaperna och har ett krävande jobb. Hen förtjänar verkligen sin provision. Något annat är det inte tal om.

25 Jan 2023

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.