Fler kvinnor borde pensionsspara

Jag vet inte om du har följt med i utvecklingen när det kommer till det otroligt dåliga pensionssystemet som drabbar allt fler som går i pension. Själv kommer jag väl att få dålig pension, eftersom storleken på min pension inte bara är beroende av hur mycket jag arbetar, utan även hur bra det går för vår samhällsekonomi. Det är märkligt att framtida pensionärer ska betala för hur bra det går för företagen i landet. Det är så vårt pensionssystem är utformat; den allmänna konjunturen styr hur mycket vi får i pension. Så om våra företag väljer att placera allt sitt kapital i utlandet, där de får mer för pengarna, än att investera dem i Sverige, så drabbar det framtidens pensionärer. Det drabbar även en del pensionärer som just nu går i pension. Det är lite ofattbart att detta system accepterades av oss. Det skedde ju när sossarna satt vid makten och ingen reagerade, utan allt godtogs ändå.

Borde inte vi göra på samma sätt?

Så om företagen för så här, borde också vi göra på samma sätt, eller hur? Företagen gör ju bara det som är bäst för dem, och då borde också vi göra likadant. Nu har det blivit upp till var och en att se till så att man har någon pension över huvudtaget. Vi måste alla spara själva till vår egen pension. Farbror staten gör ju inte det längre åt oss. Och som vanligt är det vi kvinnor som drabbas mest, det är ju fortfarande mest kvinnor som ser till att ta ansvar för hem och familj. De arbetar färre dagar under en hel livstid, för att kunna ta hand om sin familj. Därför borde alla kvinnor spara, men inte genom att sätta in pengarna på banken. Det ger ju ingenting längre. Det slags sparande som ger mest i ränta är ju på börsen. Så tokigt har det blivit.

Det mest lukrativa sparande är i fonder

De bästa sparandena är att göra det i olika slags fonder. De har nämligen minst risk, men ger en bättre ränta än ett sparkonto på banken – och varför ska de ha våra pengar? De tar bara jättemycket betalt för att man sparar i deras försäkringar. Under hela den tid som jag har sparat i en fond som banken har skött åt mig, i mer än 20 års tid, har ingenting hänt, mer än att den blir större för varje år som jag sparar, men någon större ränta har de inte gett. Det borde säga allt! Läs mer om fondsparande antingen i en fastighetsfond/infrastrukturfond på: https://www.kapitalförvaltning.biz.

16 Jul 2019

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.