Fler tjejer borde starta eget

Det finns så otroligt många kreativa och kunniga tjejer därute, tjejer som skulle kunna vara förebilder och verkligen hjälpa till att driva vårt samhälle i en annan, mer hållbar och positiv, riktning. Tjejer som är experter på musik, teknik, konst, byggteknik, film, ja allt vad du kan tänka dig. Dessa tjejer skulle kunna jobba som konsulter eller frilansare och de skulle kunna få massor av uppdrag och hjälpa till att en gång för alla kasta fördomarna om kvinnlig inkompetens på historiens sophög. Men för det krävs det att man har modet att starta eget, och det är tyvärr något som många tjejer drar sig för.

Stötta och peppa varandra

”Det innebär en för stor risk, det skapar otrygghet, jag behöver en fast inkomst och ett stabilt liv för att kunna skaffa familj”, ofta hörs dessa invändningar från kvinnor samtidigt som deras män gladeligen satsar allt på ett kort och startar företag, trots att de i många fall knappt vet vad de gör. Detta måste det bli ändring på!

Vi tjejer måste bli bättre på att stötta och peppa varandra, så att fler tjejer får modet att starta företag. Dessutom bör vi göra aktiva val när vi konsumerar varor och tjänster, och välja att anlita företag som drivs av tjejer. På så sätt kan vi underlätta för de generationer som kommer efter oss, så att det för dem blir något helt naturligt att tjejer kan starta företag likaväl som killar.

Du måste inte vara expert på ekonomi

Många tror att det är mer komplicerat än det egentligen är att driva företag. Visst; bokföring, moms, arbetsgivaravgifter, det tar sin tid att komma underfund med hur det där funkar, men du måste inte vara expert på allt det för att driva företag. Du kan gott och väl koncentrera dig på din verksamhet och på att skaffa kunder, och överlåta ekonomibiten till en redovisningsbyrå.

En redovisningsbyrå kan hjälpa till med mycket, från att fylla i inkomstdeklarationen till bokföring och avancerad skatteplanering. Du bestämmer själv vad du vill ha hjälp med, och redovisningsbyrån tar betalt per timme. De flesta som driver eget företag tar hjälp med hela eller delar av ekonomibiten av en redovisningsbyrå. Om du vill kan du alltid lära dig efterhand och ta över mer och mer, men i början är det också en trygghet att veta att saker och ting sköts på rätt sätt och att du inte behöver bli anklagad för att ha gjort något fel.

Redovisningsbyrå i Stockholm

Det finns många redovisningsbyråer i Stockholm, och det är lätt att hitta en redovisningsbyrå med vana av den bransch du verkar inom. För musiker och scenartister är det bra att välja en redovisningsbyrå som har koll på lagar och regler kring underhållningsbranschen, och för någon som ägnar sig åt att till exempel sy kläder så är det bra att ha koll på textilbranschen och så vidare. Många företag som erbjuder redovisning har denna typ av specialinriktning, så det är helt klart en bra utgångspunkt när du ska välja redovisningsbyrå i Stockholm.

Bli en förebild

Om du när en dröm om att stå på egna ben, kör på och låt dig inte hindras av olyckskorpar som kraxar om hur komplicerat och osäkert det är. Faktum är, att har du en talang och en förmåga att knyta kontakter så är företagarlivet något för dig. Du kommer förhoppningsvis att kunna försörja dig på det du kan och älskar, och du kan ta hjälp av en redovisningsbyrå i Stockholm för att sköta bokföring och deklaration, så att du har tid och kraft att fokusera på kärnverksamheten. Ta steget och bli en förebild för andra tjejer!

16 Jun 2019

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.