God chefsrekrytering är avgörande

När det kommer till chefsrekrytering är det av yttersta vikt att rätt person placeras på rätt position, inte bara för företagets framgång utan även för alla som arbetar där och strävar efter en bra ledning.

En gedigen förståelse för människor och erfarenhet inom olika organisationer är av stor betydelse vid chefsrekrytering. Det finns flera metoder att använda vid rekryteringsprocessen. Vissa företag väljer att genomföra psykologiska tester med hjälp av AI, medan andra förlitar sig på intuition och magkänsla.

I USA använde en rekryterare sin egen unika metod. Han bjöd in kandidaterna på en lunch där de diskuterade allt möjligt förutom arbete. När maten serverades kunde rekryteraren observera hur avslappnade och öppna kandidaterna var. Det var vid den stunden som rekryteraren avslöjade det han egentligen var ute efter. Det avgörande var sättet kandidaten saltade maten. En person som saltade maten innan de ens smakat på den fick ingen chans att få jobbet.

Chefsrekrytering med Valegro

Valegro tillämpar exempelvis mer traditionella metoder vid chefsrekrytering. De specialiserar sig på företag inom ekonomi, finans, management och försäljning eftersom de själva har gedigen erfarenhet inom dessa områden. Deras expertis inom hästar och golf ger dem möjlighet att också identifiera andra kvaliteter hos människor.

Att lära sig att förstå och läsa av en sökande är en konst som kan läras, men det kräver också en inneboende talang. Rekryteringsframgång mäts i hur framgångsrika rekryteringarna blir och om företag som söker chefer återkommer för ytterligare samarbete.

11 Jul 2023

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.