Hos en mäklare i Sundsvall kan du hitta en hel verksamhet

Mäklare i Sundsvall säljer inte bara lägenheter. Ibland har de specialiserat sig på att sälja stora fastigheter på landet, där det ibland ingår en verksamhet.

Om du ska köpa eller sälja en fastighet i Sundsvall bör du ta kontakt med någon av stadens lokala mäklare. Det är bra om du kan hitta en som har erfarenhet av den typ av objekt du ska köpa eller sälja. Ofta har många mäklare specialiserat sig på en viss typ av fastigheter.

Självklart kan en bra mäklare sälja vilket objekt som helst, under rätt förutsättningar. Men det är helt oundvikligt att en mäklare inte har lite, lite bättre koll på vissa typer av fastigheter än andra. Särskilt om det handlar om specialobjekt som gods, gårdar eller hela hyresfastigheter. Just marknaden för fastigheter för kommersiellt bruk är en hel historia i sig.

Därför bör du fråga din mäklare om tidigare ägare

Hos en mäklare i Sundsvall kan du ibland inte bara hitta en fastighet, utan en hel verksamhet till salu. Det gäller särskilt restauranger i lantligt miljö. Ofta kan ett sådant objekt ligga ute under lång tid. Det kan till exempel handla om att säljaren vill veta att den som köper fastigheten kommer driva verksamheten vidare i samma anda.

Om du är ute efter att köpa just en sådan fastighet, bör du noggrant undersöka skicket på både fastigheten och verksamheten. Finns det möjligheter att driva företaget på det sätt du önskar? Kommer du kunna dra nytta av tidigare ägares renommé, eller kommer det ligga dig till last? Var noga med att ställa många, djuplodande frågor till din mäklare.

19 Oct 2022

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.