Markiser Stockholm - tips och råd inför köpet

Att markiser är ett både snyggt och funktionellt solskydd råder det inga tvivel om. Är du intresserad av markiser i Stockholm och vill använda sådana på din villa så finns det all anledning att gå vidare och göra verklighet av drömmen. Men, det finns också vissa saker att tänka på inför köpet. Vi tittar närmare på några av dessa:

  • I vilket syfte köper du markiser i Stockholm? Det finns många olika typer av markiser. Vissa skyddar mot solen, medan andra även kan ge ett bra skydd mot regn. Det finns även markiser vars syfte primärt ligger i att fungera som ett insynsskydd. Vilket är en bra lösning om du exempelvis bor i lägenhet och har en balkong där du vill ha det lite mer privat.
  • Mått och storlek. En viktig fråga att svara på gäller givetvis storleken på markisen du ska köpa. Det krävs att du mäter och ser över vilka alternativ som kan fungera. Tänk även på att mäta mot exempelvis grannen och eventuella cykelvägar. Köper du en terassmarkis så ska denna givetvis inte fällas ut och hamna inne på grannens tomt.
  • Rätt återförsäljare. Det finns tydliga skillnaden i kvalitet mellan olika markiser. Priset ger en bra indikator i den frågan. En väldigt billig markis kommer förmodligen inte att hålla längre än något år. Går du däremot upp några kronor så kan du få markiser i Stockholm med riktigt lång livslängd och som dessutom är enkla att rengöra. Välj alltid märken och tillverkare med god renomme - och samma sak gällande återförsäljaren. En fördel är om denne även kan hjälpa dig med monteringen av dina markiser i Stockholm. Det är värt att betala för professionell sådan. Jobbet med att montera är både tungt och krävande.
  • Funktioner. Idag kan man, utöver att välja markiser i olika färger, former och storlekar, även göra andra tillval. Markiser kan numera styras via exempelvis mobil eller via fjärrkontroll. Det finns även markiser som styrs av sensorer och utifrån vädret. Det är värt att överväga vilka funktioner som du behöver - och hur mycket extra du är villig att betala för dessa.
17 May 2023

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.