När man gör chefsrekrytering i Stockholm

Stör det också dig, när, till exempel, en reporter intervjuar någon politiker, eller ledande företrädare för något bolag säger att de inte är feminister, och inte är intresserade av kvoteringar in till chefsposter säger att: "för mig är det inte viktigt att det är en kvinna på ledande posten som VD, utan för mig är det kompetens".

Man undrar ju om man ska skratta eller gråta när man hör en så idiotisk ska sägas av en ledande politiker eller samhällsledare. Som om "kvinnor" hade lägre "kompetens" än en man. Särskilt när man tänker på det faktum kvinnor både har högre utbildning än män – generellt sett, och bättre resultat från skolorna.

Visar prov på komplett okunnighet

Så vad menar en man när han säger att han bryr sig, endast om "kompetens"? Antagligen är han dum i huvudet, inte genomtänkt och helt blind för vilka patriarkala mönster som härskar bland landets företag, bolag och ledande chefsposter. En sådan politiker eller ledare har inte fattat någonting om vilket massivt motstånd som en kvinna kan möta när hon vill ha ledningen över ett företag; denna massiva mur av motstånd mot att en kvinna ska leda män i ett bolag.

Därför behövs kvotering av kvinnor

Eftersom detta bara är en av många, många män som inte förstår vilka villkor en kvinna har att jobba med, så behövs det kvotering av kvinnor till chefsrekrytering i Stockholm. Vad som menas med en "kvotering" innebär nämligen att man när man har exakt samma meriter, erfarenheter och utbildning, väljer en kvinna, istället för att återigen välja en man. Det betyder kvotering – och inget annat. När man väljer att kvotera in kvinnor till en ledning i ett företag, politiskt parti eller liknande, så visar det på att här är ett företag som har tänkt till en och två gånger och inte bara springer på som man annars alltid har gjort på denna planet. Det innebär att det är personer på företaget som förstår vilket massivt motstånd som kvinnor som vill bli ledare, möter när de visar ledaregenskaper i en organisation.

Hur länge ska det vara så här?

Man kan ju undra hur länge det ska vara så här. En ljuspunkt i detta är att dagens unga inte bryr sig om sådana fördomar som präglar de som idag är medelålders och äldre. Kanske alla de måste dö innan dagens unga kan komma från alla dessa idiotiska fördomar mot kvinnor och deras kompetens. Upp till kamp, tjejer!

14 Nov 2019

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.