Naturlig isolering av äldre hus

Hus byggda före 1970 har ofta dålig isolering och släpper ut mycket värme, framförallt genom taket. Genom att tilläggsisolera kan du spara mycket pengar.

Ur miljösynpunkt kan det vara viktigt att isolera äldre hus för att spara energi. Hus byggda före 1955 är oftast inte tätade och har tunn isolering. Isoleringen kan bestå av varierande material som tång, mossa, sågspån eller gamla dagstidningar. Att renovera och tilläggsisolera äldre hus kan därför ge spännande upptäckter.

Äldre hus är byggda med naturlig ventilation genom tak, fönster och ytterväggar. Med moderna mått mätt kan detta upplevas som drag men det bidrar till god inomhusluft och minskar risken för fukt- och mögelskador. Det är därför viktigt att behålla den ursprungliga konstruktionen när man isolerar och använda material som stämmer överens med husets själ.

Isolering behöver inte förstöra karaktären på äldre hus

Det är husets karaktär som skapar känslan av ett personligt hem. Därför är det många som tvekar att tilläggsisolera äldre hus men det behöver inte vara så. Genom att använda rätt teknik och naturliga material som cellulosa går det att på ett varsamt sätt isolera väggar, tak och golv. Resultatet blir att uppvärmningskostnaderna minskar.

Om du väljer cellulosaisolering får du ett bra resultat utan att förstöra husets genuina karaktär. Cellulosaisolering är ett helt naturligt och miljövänligt material som finns både som skivor och som lösull. När du kontaktar ett företag som arbetar med isolering får du kunniga råd om hur du bäst isolerar ditt hus och behåller dess ursprungliga karaktär.

Läs mer om isolering i Västerås här: www.isoleringstockholm.nu.

19 Feb 2023

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.