Rusta och matcha för dig som är arbetslös

Behöver du få hjälp att bryta den onda cirkeln som arbetslös? Då kan Rusta och matcha vara ett program för dig där du får rätt verktyg för att lyckas få jobb.

Janne blev mer och mer olycklig för varenda dag som gick. Varje dag gick han och hoppades på ett positivt besked, men allt som kom var tystnad. Tystnaden var det värsta, när de inte ens kunde anstränga sig att ge ett svar. Vid det här laget var Janne van, men trots det sved det lite varenda gång.

Janne sökte vartenda jobb som kom upp inom tio mils radie. Han var inte kräsen, allt han ville var att ha ett jobb. Trots det var han utan framgång. Han var redan anmäld på Arbetsförmedlingen och fick frågan om att gå med i Rusta och mathca. Det var ett för honom helt okänt namn, men lät väldigt intressant.

Rusta och matcha, en bra hjälp

Det visade sig att rusta och matcha i Uppsala var precis vad Janne behövde. Han var fortfarande arbetslös, men hade bättre självförtroende nu. Hans CV hade inte varit bra skrivet och det fanns inte ens ett personligt brev. När han gick med i Rusta och matcha fick han hjälp att skriva ett bra CV.

De tränade även på hur en intervju skulle gå till. Utöver det fick han en egen coach som varenda vecka följde upp läget med honom. Tillsammans lade de upp en planering som fungerade för Janne och skulle hjälpa honom att få ett jobb.

6 Feb 2023

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.