Så kan du sälja en trasig bil

Att sälja en trasig bil känns som någonting som enbart skulle gynna säljaren – inte köparen. Men många köpare ser stor potential även i trasiga bilar.

Precis som människor har även bilar en viss livslängd. Med tiden fungerar de sämre och till slut slocknar lågan även för bilar. Det finns förstås många olikheter mellan bilar och människor också. Till exempel finns det en marknad för bilar där man kan både sälja och köpa fordon.

När det gäller bilar måste man ofta sälja i rätt läge för att få så mycket pengar som möjligt. Men ibland kanske inte pengar är det viktigaste, utan det är att få dela så många år man kan med sin bil. Till slut kommer dock tiden att göra sig påmind och bilen lär gå sönder. Så småningom till den grad att den inte längre går att laga.

Sälja trasig bil – vem vill köpa?

Först när du har nått vägs ände med din bil kanske du kan tänka dig att sälja. Men vem skulle egentligen vill köpa en trasig bil? Det är en legitim fråga. Det är antagligen svårt att sälja en bil i ett sådant skick till någon som är ute efter ett fungerande fordon som kan ta personen från punkt A till punkt B.

Du kan dock sälja trasig bil till andra aktörer. Sådana som till exempel vill åt reservdelar som fortfarande är fullt fungerande. Andra delar av bilen skulle också kunna användas till att producera nya. Tänk på det innan du kör till skroten.

12 Jul 2023

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.