Sprid mer feministisk propaganda!

Att vara feminist i dagens samhälle känns ibland som att stå och skrika i en skog. Det finns en viss chans att någon hör vad man skriker - men det finns en minimal chans att personen i fråga ens ska bry sig och försöka lokalisera var man befinner sig. Ibland känns läget hopplöst. Det smällfeta patriarkatet sitter kvar på sina höga hästar, kliar sina tjocka, ludna ryggar och ger varandra tjänster och gentjänster i en aldrig sinande ström. En ström som man står mitt i och försöker stoppa med bara händerna. När ska folk vakna och se vilka orättvisor som finns i vårt samhälle? Ser ni inte klyftorna som finns och inser man inte att det är dags för en radikal förändring?

Jag blir uppgiven och - tack och lov - väldigt förbannad. Utan ilskan skulle jag aldrig orka reagera och agera. En tydlig aktion som jag gjort under senare år är att sprida feministisk propaganda och satt upp denna i form av stickers runt hela stan. Har man en bra skrivare är det enkelt att skriva ut stickers själv. Jag tänkte att om den manliga fläskberget kommer till Mohammed - ja, då få Mohammed helt enkelt ta sig till det manliga fläskberget. Jag kan inte längre stå och predika för redan övertygade. Visst, jag - och alla andra - får näring av varandra och vi hämtar styrka att fortsätta vid våra möten.

Men det räcker inte. Systerskapet måste få fler systrar och fler bröder. Vi måste synas, vi måste höras och vi måste skriva folk på näsan om det är det som krävs. Jag ger mig inte förrän varenda lyktstolpe, varenda elskåp och varenda liten bänk har min propaganda fastsatt på sig. Kan mina stickers få någon att stanna upp, tänka till och kanske börja förändra sig själv - ja, då har jag också nått mitt mål.

De budskap jag låtit skriva ut på mina stickers går liksom inte att ignorera heller. Jag ska snart visa upp orden, men först ska jag passa på att tacka syster Camilla för hennes engagemang och för att hon - i smyg, schhhh - låtit mig låna den nya skrivaren de skaffat på hennes jobb. Tack och bock, ni onämnbara företag vars skrivare är helt fantastisk och som gjort att mina stickers är out of this world. Ni är delaktiga - vare sig ni vill eller inte - i kampen för en bättre värld.

Mina kampord? Vad sägs om följande?

  • För varje miljon en man tjänar dör en kvinnorygg!
  • Vem födde dig, gubbjävel?
  • Ring sjukvårdsupplysningen om du måste gubbsära på benen och ockupera två säten på Tuben.
  • Alla som inte dansar är våldtäktsmän! Inte alla män…
  • Män tar steg mot höga toppar - klättrande på kvinnokroppar!

Bra va? Ni ska se grafiken också. Helt enorm. Nu ska jag ut och sprida ordet.

No Pasaran! Ciao.

18 Oct 2017

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.