Vårdnadstvist som ska skydda barn

Det är svårt det här med barn – särskilt när det kommer till vårdnadstvister och en anklagande förälder, gräl om hur man ska göra med barnet. Vem ska bestämma? Var ska barnet bo, gå i skola och ska barnet få gå till barnpsykolog? Allt sådant kan leda till hemska vårdnadstvister. Vad ska man göra? Finns det någon som är på kvinnornas, mammornas sida? Någon som inte anklagar henne för att vara hämndlysten, häxa, ragata och allt annat som de brukar kalla kvinnor som tar strid. Jag anser att man inte ska börja bråka med den som man har bott med, som man en gång faktiskt har varit förälskad i, bara för att man inte kan komma överens om hämtning, lämning, och små saker som man som utomstående tycker är små petitesser. 

Stackars barn

Jag tycker verkligen synd om de barnen, om föräldrarna bråkar om små saker. Jag menar, hur småaktig kan man vara? Det är ju inte som om den ena föräldern misshandlar den andra, eller barnen, eller förgriper sig på barnet. Då förstår jag om någon inleder en vårdnadstvist, det gör jag faktiskt och tycker att våra skattepengar hellre ska gå till alla brottsoffer som tar strid för att deras barn ska få växa upp utan misshandel och övergrepp, mot att någon tjafsar om umgänge eller fortsätter gräla om barnen på bekostnad av allmänna skattepengar. Förstår ni vart jag vill komma? Jag önskar att det fanns fler vuxna kring barnen och att föräldrarna slutade bete sig som barn och ta sig samman. Vuxna ska inte bete sig som småbarn och stämma varandra  i domstol för att man inte kan komma överens om överlämningar på helger eller för att man har barnen växelvis boende hos sig. 

Brottsoffer får för dåligt skydd

Rent allmänt tycker jag och önskar jag att alla brottsoffer fick bättre bemötande, bättre utredningar och mera skydd än vad de får i vårt samhälle. Det är hemskt vad brottsoffer står utan skydd. Polisen, socialtjänsten och alla inblandade bör skydda dem som blir utsatta för våld och övergrepp mycket bättre och mer än som det är idag. Måste man vara feminist för att tycka det? Ibland känns det som att vi inte är ett civiliserat samhälle när vi utsätter barn för påtvingat umgänge med en förälder som barnet är rädd för, som barnet har sett slå sin mamma. Alla säger "det finns kvinnor också som slår" – som om det skulle vara ett skäl att inte bry sig om att män slår kvinnor – jo, så är det. All statistik talar om det, men vill någon lyssna? Det är bara de duktiga advokaterna i vårdnadstvister som orkar lyssna. Läs mer om vårdnadstvister här.

26 Aug 2018

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.