Vegetarisk och vegansk catering passar alla

Dags att vakna nu va? Den här sommaren och den extrema hetta vi sett över hela Sverige går liksom inte att ignorera och dra slutsatser om. Varför blev det så här varmt just nu; hur kan det komma sig att alla rekord sedan tidigare nu förpassats till silver- och bronsplats och vad är anledningen till att man i exempelvis Spanien och Portugal nått temperaturer som närmat sig 50 grader? Det handlar om global uppvärmning och ett överhängande klimathot.

Det är extremt läskigt att se. Och nästan än mer läskigt är det att höra på de som som vägrar se något samband mellan väder och hur vi lever. Inte sällan hör man hur en del säger att vi ska vara tacksamma för solen och att man inte kan dra några djupare slutsater av vädret i år - det var ju väldigt kallt i fjol. Idioti.

Här måste vi alla bidra och en sak som jag länge tryckt på handlar om vad vi äter. Kött är en av de största bidragen till miljöförstöringen - något som är vida känt. Jag har inte ätit kött på flera år, primärt av etiska skäl, och jag har försökt sprida det här budskapet till alla jag känner. Nu är det viktigare än någonsin och i helgen så lyckades jag faktiskt övertyga ett par kompisar att ta steget. Ett steg som kanske inte fullt ut är taget - men som ändå tagit dem, och andra, en bit på vägen.

Övertygade om att byta catering i Stockholm

För att göra en lång historia kort så skulle de anordna en fest där mat skulle serveras, mat som de bestämt sig för att catera. Här satte jag inte min stöt: vad sägs om vegetarisk catering i Stockholm? Till en början fanns inget större intresse, men då jag byggde upp mitt case genom att googla på Catering Stockholm + vegetariskt/vegansk så blev det annat ljud i skällan.

Det fanns ett så pass stort urval och spännande menyer att de inte kunde låta bli att bli imponerade. De beställde catering från en firma som hade både vegansk och vegetarisk meny - båda med ett stort urval dessutom. Resultatet? Succé!

Maten var toppen och prisvärd

Till och med den största köttvurmaren på festen fick erkänna sig besegrad. Den här maten var någonting utöver det vanliga. Härliga röror, spännande smaker och service - tack personalen - som gick utanpå det mesta.

Catering i vegetarisk tappning rekommenderas verkligen och jag hoppas att många gick från festen med nya infallsvinklar gällande sin kosthållning. Det går att laga fantastisk, välsmakande mat utan att det kommer från djurriket. Genom ett sådant ställningstagande så kommer vår planet att må bättre.

28 Aug 2018

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.