Vinprovning – inte bara för tjejer

Är inte du också trött på den här uppdelningen som finns i vårt samhälle, som handlar om att det finns vissa aktiviteter, saker, arbetsuppgifter och fenomen som är till för män, eller för kvinnor? Jag är det i alla fall. Särskilt irriterande är det när man träffar vissa män (för det mesta bara män) som kan säga så där kategoriskt att "kvinnor gillar bara viner", i motsats till män som "bara gillar öl", eller det är "bara tjejer som bryr sig om bröllop", i motsats till männen – som vaddå, struntar i dem? Hallå; hur tänker du egentligen? Vissa (män) människor skulle man vilja skaka om ordentligt bara för att få dem att tänka efter hur de uttrycker sig...

Vissa låtsas att kvinnor inte kan gilla fart och fläkt

Som om vissa fenomen och aktiviteter bara skulle vara till för vissa kön. Kvinnor gillar barn och hushåll. De ska gillar matlagning och att diska. Män ska gilla bilar och vara utåtriktade och gilla farliga sporter, som bergsklättring. Den stackars kvinna som råkar sportiga och riskfyllda sporter är "manhaftiga", lik männen alltså. Som om en kvinna inte kan gilla fart och fläkt. Inget kunde ju vara mer fel. Olika aktiviteter är inte bara för män, respektive för kvinnor. Och så finns det män som är så där svart-vita som inte kan tänka i nya tankebanor.

Intressen har inte bara med kön att göra

Tänk om en man helt enkelt kunde tala om att de också gillar matlagning, gillar att ha huset fullt med ungar. Som gillar att ta hand om andra människor, som hellre är hemma och bakar bullar än är ute i svängen? Det skulle vara en frisk fläkt att få andra män inse att det handlar om olika personligheter och att de olika smakerna för aktiviteter och frititdsiunressen har med olika personlighetstyper att göra och inte är bundet till kön.

Finns vinprovning i Stockholm

Råkar du ha ditt företag i Stockholm, kan du välja en vinprovning i Stockholm, som importerar viner, så att man kan få fler nyheter än bara Systembolagets viner till sin vinprovning. Det finns några få företag som har sin affärsidé att komma ut till företagen och låta personalen prova på nya viner, lära dem vilka smaker de passar med och hur man kan på ett framgångsrikt sätt kombinera olika smaker och vilken mat som passar till de olika vinerna. 

3 Jan 2019

Här på ninaruthstrom.se skriver vi om feminism på riktigt och hur du kan applicera den i vardagen.